Gjør SMS til din #1 inntektskanal

Konverter besøkende til kjøpere, og få lojale kunder tilbake i butikken med triggere, automatisering og målrettet segmentering. Send riktig SMS til rett tid – hver gang. De spesialbygde SMS-flytene og automatiseringen er optimalisert for å skape engasjement, og du ser resultater minutter etter at kampanjen er sendt.

Åpningsrate

0%+

SMS-markedsføring har en uovertruffen åpningsrate. Bruk denne kanalen smart for å øke salget!

Klikkrate

0%+

Nær halvparten av alle sendte SMS-meldinger gir respons fra engasjerte kunder. Du vil bli overrasket over hvor mange kunder som er interesserte i fordeler!

ROI

0x+

Automatisering og målrettet markedsføring øker lønnsomheten, samtidig som at du samler verdifulle kundedata.

Øk lønnsomheten med målrettede SMS-kampanjer

Kunder som er engasjerte i lojalitetsprogrammer, bruker 60% mer per transaksjon, kjøper 90% oftere og er 5 ganger mer trolige til å velge merkevaren i fremtiden. Øk rekkevidden med SMS-markedsføring. Med en åpningsrate på 98%, er SMS den perfekte kanalen for å maksimere avkastningen på markedsføringen.

Flere funksjoner 🥇

SMS

Øk rekkevidden din med SMS. Med en åpningsrate på 98%, er SMS den perfekte kanalen for å sikre at kundene responderer på markedsaktivitetene dine.

Segmentering

Utnytt kundedataene dine og bruk segmentering når du målretter kampanjer. Segmenteringen kan brukes til SMS og e-post og gir personlig dialog med kundene dine.

Lojalitet

Øk lojaliteten og sikre gjenkjøp med poeng, anbefalinger, kuponger, bonus og mye mer. Skreddersy ditt lojalitetsprogram – Diller er enkelt å tilpasse, slik at det passer for deg!

Vi er her for deg!

Vi er eksperter på lojalitet, kampanjer og strategisk markedsføring, og vi er her for hjelpe våre kunder til øke omsetningen, sikre gjenkjøp og forbedre merkevarelojaliteten.

SMS-eksperter

Vi deler kunde-erfaringer og gir råd for å hjelpe deg til å få mest mulig ut av Dillers SMS-funksjon. Vi hjelper deg med å velge målgruppe og beste tidspunkt for utsending.

Lojalitetseksperter

Teamet vårt hjelper deg med å tilpasse lojalitetsprogrammet ditt, slik at det passer best for virksomheten din og sikrer kundeengasjement.

"Med en kundeklubb blir vi mye bedre kjent med kundene og kan lage godt materiell og relevant innhold for dem. Dette er veldig viktig. Vi slipper alle mid season-salg og kan heller belønne dem som velger oss over tid."

Tobias Tjørstad

General Manager, Linestore

"Det var både raskt og enkelt å sette opp lojalitetsprogrammet, og Dillers kundeservice-team er fantastisk. Vi ser frem til å få glede av programmet i tiden fremover, slik at vi kan få enda mer lojale og fornøyde kunder!"

Julia Dyblie

Daglig leder, Milla Web

"Vi ser at snittsalget og marginer er høyere til tross for at vi gir en 10% velkomstrabatt. Man tar jo gjerne med seg litt ekstra i handlevognen for å mest mulig ut av rabatten. Målet er at kundeklubben skal være prikken over i’en for kundene våre, slik at de ønsker å fortsette å handle hos oss."

Jon Grøteig Andersen

Markedssjef i PetXL

"Vi ser gode resultater av lojalitetsprogrammet. De umiddelbare tilbakemeldingene kommer fra ansatte i butikk, som merker at det kommer kunder inn i butikkene bare 5-10 minutter etter at vi sender ut en SMS."

Stine Handley

Administrasjonsleder i Fredrik & Louisa

"Man er jo alltid spent før lansering av et nytt system. Det som umiddelbart kom frem da vi gikk over til en digital kundeklubb, var at det ble svært godt mottatt av butikkene, fordi det er så enkelt i bruk."

Lene Sagenes

Markedsansvarlig, Olivenlunden

"Med kundeklubben har vi fått flere faste kunder som handler oftere. Det betyr godt potensial for mersalg av tilleggsprodukter, og dermed høyere omsetning og bedre marginer. Det er vi veldig godt fornøyde med."

Ida Marie Juliussen

Distriktssjef og markedsansvarlig, Funky Frozen Yogurt

"Vi har sett at det ikke bare er rabatter som tiltrekker seg kunder. For eksempel fungerer det bra når vi sender ut SMS om at nye produkter har kommet fra et av merkene våre. Da øker trafikken til butikken, siden medlemmene gjerne får tidlig produktinformasjon."

Martine Remsøy Romøren

Butikksjef, Lively Home på Fornebu og Røa

"Den store fordelen med kundeklubben er at det blir enkelt å kommunisere med kundene. Vi ser uendelige muligheter med dette i fremtiden og ser frem til å bruke det mer."

Anders Johan Braaten

Daglig leder i butikkjeden Buster Hund og Katt

"Jeg søkte rundt på nettet etter leverandører og fant Diller på den måten. De har alt jeg trenger i et lojalitetsprogram, og for meg var det en ekstra fordel at det er et norsk selskap."

Hans Hvinden

Daglig leder, Hageglede.no

"Når kunder handler i butikken, spør vi dem om de vil bli medlemmer og fortelle dem at de får gavesjekker etter et visst forbruk, invitasjoner til arrangementer og andre fordeler. Ingen sier nei!"

Heidi Andersen

Butikksjef, Coco Skien