Siden kostnadene ved å skaffe en ny kunde er mye høyere enn kostnadene ved å beholde en eksisterende, er det avgjørende for bedrifter å implementere strategier for å få kundene til å komme tilbake til butikken sin igjen og igjen.

3 måter å øke kundelojalitet på

Å beholde kunder har blitt viktigere enn noen gang siden det er mer kostnadseffektivt enn å skaffe nye kunder. Ifølge inc.com koster det hele 5-10 ganger mer å skaffe en ny kunde enn å beholde en eksisterende kunde. Derfor er det viktig for bedrifter å implementere forretningsstrategier for å få kunder til å komme tilbake til butikken deres, enten det er i fysisk butikk eller online.

Her er tre effektive måter å hjelpe deg med å øke kundelojalitet:

1. Opprett et lojalitetsprogram

Det er mange grunner til at du bør starte et lojalitetsprogram. En av de viktigste grunnene er at det vil hjelpe deg å selge mer, til en mye lavere kostnad enn mange andre markedsføringsstrategier. Et kundelojalitetsprogram gjør det mye enklere å få kunder tilbake til butikken, slik at de handler igjen og igjen… og igjen. Å ha et godt lojalitetsprogram bidrar til å konvertere enkeltkjøp til gjentakende salg = økt levetidsverdi, som igjen vil skape mer merkelojalitet og inntekter for butikken din.

Visste du at… sannsynligheten for å selge til en eksisterende kunde er mellom 60-70%, mens den til en ny kunde bare er mellom 5-20%? (Marketing Metrics)

Et lojalitetsprogram vil også hjelpe deg med å få et avgjørende GDPR-samtykke, slik at du enkelt kan analysere dine kunders interesser og kjøpsmønstre. Dette vil hjelpe deg å kjøre mer målrettede, personlig tilpassede, og relevante SMS- og e-post kampanjer for igjen å skape mer lojale og fornøyde kunder.

Visste du at… hvis man beholder 5% flere kunder, øker fortjenesten med hele 25%-95%? (Harvard Business School)

Kundene setter pris på butikker som gjør sitt ytterste for å skape en god handleopplevelse. Gode fordeler, tilbud og kampanjer kan trekke nye og eksisterende kunder inn i butikken. Hvis du analyserer hva de kjøper og hva de er interessert i, kan du lage relevante kampanjer basert på kundeatferd og preferanser.

2. Personlig tilpasset og relevant SMS- og e-postkommunikasjon

Personlig og relevant kommunikasjon er avgjørende for å skape mer lojale og fornøyde kunder, og for å drive salg og gjentatte kjøp. Du kan bruke både SMS og e-postmarkedsføring, og den beste kommunikasjonsstrategien er ofte å bruke begge.

  • SMS markedsføring

SMS-markedsføring er svært effektivt. I følge Link Mobility blir 90% av alle SMS-er lest innen 3 minutter, 98% av alle SMS-er åpnes, og SMS har en 209% høyere svarprosent enn e-post eller Facebook-meldinger. Det er med andre ord nesten ingen som legger igjen en SMS ulest. Dette gjør SMS-markedsføring til det perfekte verktøyet for å få kunder tilbake til butikken din, for å handle oftere, og mer.

  • Epost markedsføring

E-post markedsføring er et mindre effektivt markedsføringsverktøy enn SMS, med en gjennomsnittlig åpningsrate på bare 20%. Imidlertid kan e-postmarkedsføring være mindre påtrengende enn en SMS. Mens den anbefalte frekvensen av SMS-markedsføring er 1-3 SMS per måned, kan e-postmarkedsføring sendes ut så ofte du finner egnet for dine kunder.

Samlet sett gjør dette en kommunikasjonsstrategi med både SMS og e-post – markedsføring til den mest effektive når det gjelder å hente kunder tilbake til butikken din.

3. Eksepsjonell kundeservice

Kunder som mottar god kundeservice er mer sannsynlig å forbli lojale og fortsette å velge butikken din fremfor konkurrentene dine. Derfor bør du fokusere på å møte deres behov og løse problemer raskt.

Har du noen spørsmål? Vi vil gjerne høre fra deg.

Kontakt oss
"A terrific app that really helps our business to grow together with our customers. Adds value for both us and the customer, a complete customer journey from the physical to the online store."

BMP Paleet

"Thank you very much for the fantastic follow-up when we launched our loyalty program from Diller. You guys made the whole process painless. Looking forward to seeing what we can achieve together. We really recommend Diller AS to anyone that need a loyalty program on the Shopify platform."

Bolina

"Annonsering må planlegges 2 uker i forkant, men da kan jo kampanjen være helt irrelevant. Vi kan derimot snu oss rundt på et blunk! Vi kan legge ut en kampanje over natten, for Diller hjelper oss med å få det ut med én gang. Dette er helt uvurderlig for oss."

Tone Tengesdal Stavnheim

Tengesdal Sport

"Great app, easy to customize and simple to use. Customer service is outstanding and helpful. The few times we have had any issues, customer support was very responsive and resolved the issues in minutes! Highly Recommend!"

MARK+BRANDY

"Jeg hadde aldri kjøpt et kassesystem uten mulighet for lojalitetsprogram. For meg var det helt vesentlig at det fulgte et godt lojalitetsprogram med i POS."

Maria Quarnström

Eier, Rilo Zoo

"We recently startet using Diller and are very pleased with the app. It is easy and understandable to use, and it has already generated more customers and sales. What is important to mention is that the customer service is outstanding, and we are getting all the help and support we need! Our contact has been patient and so happy to help and guide in out teams-meetings for the set up :)"

Shine

"Great app and customer service! The loyalty features combined with the SMS engine and mail integration towards MailChimp is a winner for me. Thanks to Erik for helping me set everything up!"

Henriks Herre

"Vi er veldig opptatt av kundereisen og har vært på jakt etter et verktøy som kan hjelpe oss med å gi best mulig service til våre kunder. Diller muliggjør dette og er et veldig bra verktøy som er meget godt integrert med Shopify. Vi er helt sikker på at Diller vil bidra til økt kundetilfredsstillelse og kan trygt anbefale Diller. I tillegg til et bra konsept, lever kundeservice opp til sitt eget konsept og gir en strålende veiledning og service."

frimina.com

"Very easy to set up the app. It’s perfect for creating a good-looking loyalty program widget, that is customized to my brand and webshop.   Super friendly and helpful support team! They answer very fast and do everything to help you out.  Great experience so far."

Corado Coffee Roasters

"Med en kundeklubb blir vi mye bedre kjent med kundene og kan lage godt materiell og relevant innhold for dem. Dette er veldig viktig. Vi slipper alle mid season-salg og kan heller belønne dem som velger oss over tid."

Tobias Tjørstad

General Manager, Linestore

"Det var både raskt og enkelt å sette opp lojalitetsprogrammet, og Dillers kundeservice-team er fantastisk. Vi ser frem til å få glede av programmet i tiden fremover, slik at vi kan få enda mer lojale og fornøyde kunder!"

Julia Dyblie

Daglig leder, Milla Web

"Vi ser at snittsalget og marginer er høyere til tross for at vi gir en 10% velkomstrabatt. Man tar jo gjerne med seg litt ekstra i handlevognen for å mest mulig ut av rabatten. Målet er at kundeklubben skal være prikken over i’en for kundene våre, slik at de ønsker å fortsette å handle hos oss."

Jon Grøteig Andersen

Markedssjef i PetXL

"Vi ser gode resultater av lojalitetsprogrammet. De umiddelbare tilbakemeldingene kommer fra ansatte i butikk, som merker at det kommer kunder inn i butikkene bare 5-10 minutter etter at vi sender ut en SMS."

Stine Handley

Administrasjonsleder i Fredrik & Louisa

"Man er jo alltid spent før lansering av et nytt system. Det som umiddelbart kom frem da vi gikk over til en digital kundeklubb, var at det ble svært godt mottatt av butikkene, fordi det er så enkelt i bruk."

Lene Sagenes

Markedsansvarlig, Olivenlunden

"Med kundeklubben har vi fått flere faste kunder som handler oftere. Det betyr godt potensial for mersalg av tilleggsprodukter, og dermed høyere omsetning og bedre marginer. Det er vi veldig godt fornøyde med."

Ida Marie Juliussen

Distriktssjef og markedsansvarlig, Funky Frozen Yogurt

"Vi har sett at det ikke bare er rabatter som tiltrekker seg kunder. For eksempel fungerer det bra når vi sender ut SMS om at nye produkter har kommet fra et av merkene våre. Da øker trafikken til butikken, siden medlemmene gjerne får tidlig produktinformasjon."

Martine Remsøy Romøren

Butikksjef, Lively Home på Fornebu og Røa

"Den store fordelen med kundeklubben er at det blir enkelt å kommunisere med kundene. Vi ser uendelige muligheter med dette i fremtiden og ser frem til å bruke det mer."

Anders Johan Braaten

Daglig leder i butikkjeden Buster Hund og Katt

"Jeg søkte rundt på nettet etter leverandører og fant Diller på den måten. De har alt jeg trenger i et lojalitetsprogram, og for meg var det en ekstra fordel at det er et norsk selskap."

Hans Hvinden

Daglig leder, Hageglede.no

"Når kunder handler i butikken, spør vi dem om de vil bli medlemmer og fortelle dem at de får gavesjekker etter et visst forbruk, invitasjoner til arrangementer og andre fordeler. Ingen sier nei!"

Heidi Andersen

Butikksjef, Coco Skien