Kundeklubb butikk Butikkeier av sykkelforretning.

Du må få kundene til å føle at de har fordeler av å handle hos deg istedenfor hos konkurrentene.

Tips og råd for deg som driver butikk

Stadig flere butikker og kjeder tar i bruk kundeklubber og andre fordelsprogrammer. Det er flere gode grunner til det. Slike løsninger bidrar blant annet til økt salg og mer engasjerte og lojale kunder. Men hovedgrunnen til å investere i en kundeklubb er at det fører til gjenkjøp. Med dette mener vi at kundene i større grad vender tilbake til butikken for å handle.

Et godt virkemiddel for å sikre gjenkjøp er å knytte fordeler til det å kjøpe ting. Forbinder vi kjøp med noe positivt, gjør vi det oftere. Belønner du lojale kunder, får du et konkurransefortrinn sammenlignet med butikker som ikke gjør det. Gode tilbud og fordeler gir kundene insentiver til å handle oftere.

Belønner du lojale kunder, får du et konkurransefortrinn sammenlignet med butikker som ikke gjør det.

Gode tips: Slik kommuniserer du med kundene

Du må få kundene til å føle at de har fordeler av å handle hos deg istedenfor hos konkurrentene. Slike fordeler kan være så mangt. Men det vanligste er fordeler i form av kuponger og tilbud. Kuponger er noe ganske nytt i Norge, men de blir stadig mer utbredt. Her til lands har butikkene tradisjonelt benyttet seg av rabatter og tilbud, men flere bruker nå en kombinasjon av dette og kuponger for å tiltrekke seg flere kunder. Men uansett hva du gjør, bør du huske at merkevarer er populært. Erfaring viser at gode rabatter på kjente merkevarer trekker flere kunder enn tilsvarende rabatter på mindre kjente merker. Så selv om kjedenes egne merker har fått et oppsving de siste årene, er merkevarer fortsatt en god måte å tiltrekke seg kunder på.

Butikker som tilbyr rabatterte merkevarer, får dermed automatisk mer lojale kunder. Derfor bør strategien bak en kundeklubb være å tilby solide rabatter på kjente merker. Dette appellerer både til kundens lommebok (gjennom rabatter) og følelser (gjennom merker de kjenner og liker).

Vi kan hjelpe deg!

Vi har utviklet en brukervennlig kundeklubb plattform som gjør det lettere å holde på kundene. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat – vi står klare til å hjelpe deg!

Sett opp din kundeklubb i dag!

Kontakt oss